Jumaat, 1 Mei 2009

PEMBATALAN PROGRAM LAWATAN HABIB UMAR KE MALAYSIA

UNTUK MAKLUMAN PROGRAM LAWATAN GURU MULIA AL-HABIB UMAR BIN MUHAMMAD BIN SALIM BIN HAFIDZ KE MALAYSIA TELAH DIBATALKAN KERANA BELIAU ADA URUSAN MUSTAHAK YANG MENYEBABKAN BELIAU PERLU SEGERA KEMBALI KE TARIM, HADRAMAUT.


OLEH ITU PROGRAM YANG TELAH DISUSUN SEMPENA LAWATAN BELIAU SEBAGAIMANA YANG PAPARKAN, IAITU PADA


16 JUMADIL ULA 1430M / 11 MEI 2009 DI MASJID AL-FALAH USJ9 DAN 17 JUMADIL ULA 1430H/12 MEI 2009 DI MASJID KG SELAT MELAKA DIBATALKAN


ADAPUN


MAJLIS PADA 18 JUMADIL ULA 1430H/ 13 MEI 2009 DI MASJID WILAYAH PERSEKUTUAN, JALAN DUTA, KUALA LUMPUR AKAN DITERUSKAN. DAN PENCERAMAH JEMPUTAN ADALAH SYAIKH YUSUF BAKHOUR AL-HASANI, MURSYID TARIQAH SYADHULIYAH.


HARAP MAKLUM

5 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

salam,

sedihnya.. tapi boleh tak tuan beritahu bila habib umar akan datang kembali ? ada tarikh baru tak yg dia akan hadir ke sini?

al-faqir abu zahrah berkata...

wa'alaikumussalam,
kebiasaannya setiap bulan Muharram, beliau membuat kunjungan ke Asia Tenggara. Kita sama-sama berdoa semoga beliau mengunjungi Malaysia di dalam kunjungan yang akan datang.

Tanpa Nama berkata...

salam,

inshallah.. harap2 begitulah..kalau boleh harap2 beliau akan dapat mengunjungi malaysia as soon as possible inshallah..

terima kasih untuk info nya saudara..

lloni berkata...

salam.

Tahun ini kita di malaysia melepas..tapi beliau telah ke Indon awal tahun ini kan.

al-faqir abu zahrah berkata...

wa'alaikumussalam,
Betul sdra lloni, tahun ini Habib Umar ke Indonesia 2x. Pertama pada bulan Muharram, Multaqo Ulama di Bogor. Namun lawatan beliau hanya disekitar Jakarta/Bogor sahaja. Manakala lawatan kedua pada pertengahan Rabiulakhir, beliau tour Indonesia.